Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

Επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015, η Γ΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Ήταν μία μοναδική εμπειρία καθώς ζήσαμε ένα ταξίδι στο χρόνο! Ζωντάνεψαν, ξαφνικά, μπροστά στα μάτια μας όλα τα γλυπτά, τα ανάγλυφα και  τα αγγεία που παρατηρούσαμε μέσα από τις εικόνες του βιβλίου μας τόσους μήνες! Όχι μόνο η προϊστορική περίοδος με τους θεούς και τις θεές, αλλά και ο Κυκλαδικός, ο Μινωικός και ο Μυκηναϊκός πολιτισμός, με τους οποίους θα ασχοληθούμε τους επόμενους μήνες. Όταν επιστρέψαμε στο σχολείο ζωγραφίσαμε τα περίφημα κυκλαδικά ειδώλια. 

Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

Λεύκωμα Μυθολογίας - Ολοκλήρωση σχεδίου εργασίας


Είχαμε ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2014, από εδώ...
Ο χρόνος δεν πέρασε ανεκμετάλλευτος. Γίνονταν αρκετά στην τάξη μας. Αρχή μας,...ό,τι ξεκινάμε, ολοκληρώνεται, στον καιρό του. Έτσι λοιπόν έφτασε στην ολοκλήρωσή του το συνεργατικό project που ξεκινήσαμε παρέα με το Γ2 τμήμα του 1ου Δημ. Σχ. Παπάγου. Ασχοληθήκαμε με την Ιστορία. και από κοινού κατασκευάσαμε ένα βιβλίο!
Με τη δική μας εικονοεκδοχή για τα μυθολογικά δρώμενα. Αυτό το βιβλίο δεν είναι ένα κοινό βιβλίο. Δε χρειάστηκε εκδότη. Δε χρειάστηκε καμιά μηχανή για να γεννηθεί. Χρειάστηκε συνεργασία όμως. Συνεργασία όλως όσων κατά τη γνώμη μας είναι ζωτικοί παράγοντες για τη μεγιστοποίηση του εκπαιδευτικού αποτελέσματος. Και λειτούργησαν όλα όπως το σχεδιάσαμε και προσπαθήσαμε γι αυτά.