Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Η συνεργασία είναι χαρά και δημιουργία!

Ηδη, όλοι μας γνωρίζουμε πόσο πολύ χαιρόμαστε, όταν καθόμαστε στην ίδια ομάδα με τους φίλους μας και τους συμμαθητές μας. Ο λόγος; Μπορούμε να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας σε μια εργασία, ή να προσπαθούμε να λύσουμε όλοι μαζί ένα δύσκολο πρόβλημα ή ακόμα και να γελάμε με το ίδιο αστείο. Όπως, λοιπόν,  νιώθετε εσείς τα παιδιά, κάπως έτσι νιώθουμε κι εμείς οι μεγάλοι, όταν μοιραζόμαστε τις ιδέες μας και την προσπάθειά μας με τους άλλους δασκάλους. Γι' αυτό, φέτος, μας δίνεται η ευκαιρία να συνεργαστούμε μαθητές και εκπαιδευτικοί επάνω σε καινούριες ιδέες, όπως το Geoboard, δηλαδή το Γεωμετρικό Πίνακα αλλά και τον σκρατσοπίνακα.
 
Όμως είπαμε να μην σταματήσουμε εδώ...Εκτός από τη συνεργασία μεταξύ των τμημάτων της φετινής Τρίτης του Σχολείου μας, μας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουμε και τις δράσεις συμμαθητών μας από ένα γειτονικό μας σχολείο, το  1ο Δημοτικό  Σχολείο Χολαργού.
 
Θα ανταλλάξουμε ιδέες, θα παίξουμε αλλά και θα ανακαλύψουμε ένα σωρό καινούρια πράγματα. Μαθαίνουμε, λοιπόν, να ακούμε τους άλλους, να σεβόμαστε την άποψή τους και να συζητούμε ό,τι μας απασχολεί. 
 
Και μην ξεχνάτε...Η αγάπη για τη  γνώση φέρνει τους  ανθρώπους πιο κοντά,... έστω και διαδικτυακά!
 
Στις αναρτήσεις των επόμενων ημερών θα μάθετε τις εντυπώσεις μας από το πρώτο μας μάθημα με το Geoboard!
 
Λίγη υπομονή, μέχρι τότε!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου